Deze kerk in Warschau is gebouwd in de barokstijl. Aanleiding voor de bouw van de kerk was de overwinning van de koning Jan III Sobieski van Polen op de Turken tijdens de slag om Wenen. Als dank liet zijn vrouw, koning Maria Casimira de la Grange di'Arquien de kerk bouwen. De Nederlandse architect Tielman van Gameren heeft de kerk die van 1688 tot 1692 gebouwd werd, ontworpen. Hierna nam de inrichting van de kerk bijna een eeuw in beslag.

In de 18de eeuw raakte de kerk in verval door de onderdrukking van Rusland. Toen Polen haar onafhankelijkheid terug had, werd in de jaren 1925-1936 de kerk in de oude glorie hersteld. Het begin van de Tweede Wereldoorlog kwam de kerk ongeschonden door, maar in 1944 trof een vliegtuigbom van de Duitsers tijdens de Poolse opstand de kerk. In de kerk had zich toen een menigte verzameld hopende dat de kerk gespaard zou blijven. Zodoende vielen er veel slachtoffers.

Na de oorlog werd begonnen met de herbouw met behulp van het ontwerp van de architect en tekeningen. De wederopbouw was gereed in 1952.

Overige topattracties in Warschau

Super deals

Wit topje Polen
Wit topje Polen
Mooie rood witte tanktop met de tekst Polska
Koop bij bol.com voor € 14,44
Michelin groene reisgids Polen
Michelin groene reisgids Polen
Een mooie reisgids van het land Polen.
Koop bij bol.com voor € 25,99
Ebook de poppenspeler van Warschau
Ebook de poppenspeler van Warschau
Een meeslepend en heftig verhaal van het jongetje Mika.
Koop bij bol.com voor € 7,99
Vlag van Polen
Vlag van Polen
Luxe vlag van Polen in de kleuren rood en wit.
Koop bij bol.com voor € 6,20