Krakau is de stad waar de meeste toeristen naar toe gaan als ze naar Polen gaan, maar de hoofdstad Warschau is zeker ook een bezoek waard. De geschiedenis van de stad begon in de 14de eeuw toen op de plek van het huidige Koninklijk paleis een vesting werd gebouwd door de hertogen van Mazovië. Nadat het geslacht van de hertogen uitstierf omdat er geen troonopvolger was in 1526, viel het hele gebied onder het koninkrijk. De zetel van de koning was toen in Krakau. Nadat Polen en Litauwen een rijk werden, werden de debatten in Warschau gehouden omdat deze stad centraler lag. In 1596 werd Warschau de hoofstad.
Tijdens de Zweedse invasie in de tweede helft van de 17de eeuw leed Warschau schade, maar de stad herstelde zich en ontwikkelde zich verder. In de 18de eeuw werden veel paleizen en kerken gebouwd, wat opvallend is omdat Polen zelf toen achteruit ging.
Na de verdeling van Polen eind 18de eeuw, was Warschau geen hoofstad meer. Na een korte periode waarin de stad hoofstad was tijdens de tijd van Napoleon viel Warschau en het grootste gedeelte van Polen in 1815 onder Rusland.
Na de Eerste Wereldoorlog werd Polen weer een land met Warschau als hoofstad. Op 1 september 1939 begon de Tweede Wereldoorlog toen Duitsland Polen binnenviel. De oorlog leidde ertoe dat het grootste gedeelte van Warschau vernietigd werd. De stad krabbelde echter weer op en vooral na de val van de muur wordt er veel gebouwd en gaat de ontwikkeling snel.
De Oude Stad is de belangrijkste attractie van de stad. De Oude Stad lijkt oud, maar is na de Tweede Wereldoorlog weer opnieuw opgebouwd. Het Oude Stad plein is het centrum van de Oude Stad.
Een attractie die u niet moet missen is het uitzicht vanaf het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Daarnaast heeft Warschau enkele musea, waaronder het Chopin Museum, het Nationaal Museum en het Warschau Uprising Museum. Bekende kerken zijn de Johanneskathedraal en de Sint-Annakerk.
Copyright © 2014-2024 Zeg BV Privacy Policy