Het Dogepaleis in Venetië is een van de topattracties van de stad. Er kan zodoende een rij staan bij de ingang, maar let op de openingstijden: het paleis kan tot laat in de avond open zijn, dus u kunt het ook bezoeken als het een stuk rustiger is. Het gebouw was niet alleen het paleis van de doge, de leider van Venetië, er waren ook overheidsorganen in gevestigd.

Het paleis is gebouwd in de gotische stijl en is een van de belangrijkste niet-religieuze gotische gebouwen in Venetië. Het paleis zoals het er nu staat, is tussen 1309 en 1424 gebouwd, maar de fundamenten komen uit de 9de eeuw. Als u het paleis bezoekt, dan loont het de moeite om de audiotour te doen, dan leert u veel over het paleis.

Let in de zaal met bovenin de schilderijen van alle dogen op. Er is een doge niet afgebeeld, in plaats hiervan staat in het latijn de tekst dat deze doge is onthoofd vanwege zijn misdaden: hij had namelijk hoogverraad gepleegd.

Het dogepaleis is middels de Brug der Zuchten verbonden met de gevangenis. Deze brug heet zo omdat door de roosters in de brug de gevangenen na hun veroordeling in het paleis nog een blik over de stad konden werpen voordat ze in de gevangenis hun straf moesten uitzitten.

Overige topattracties in Venetië

Super deals

Life is an open book Venice
Life is an open book Venice
Met 4000 stukjes een echte uitdaging.
Koop bij bol.com voor € 42,00
Ravensburger gondels in Venetië
Ravensburger gondels in Venetië
Veel puzzelplezier met een puzzel van Venetië.
Koop bij bol.com voor € 24,00
Venetië in de avond
Venetië in de avond
Een tuinposter met afbeelding van Venetië bij zonsondergang
Koop bij bol.com voor € 19,95
3D Cubic Fun puzzel Rialtobrug in Venetië
3D Cubic Fun puzzel Rialtobrug in Venetië
Bouw een 3D model van de Rialtobrug in Venetië.
Koop bij Amazon.de voor € 8,99
Panorama - Canal Grande Venetië
Panorama - Canal Grande Venetië
Een panoramapuzzel met 1000 stukjes.
Koop bij Amazon.de voor € 6,70