De basiliek van San Marco ligt aan het San Marcoplein en staat naast het Dogepaleis. Deze kerk is de grootste kerk van Venetië. De huidige kerk is niet de eerste kerk die op deze plek staat: er waren twee voorgangers. De huidige kerk dateert uit rond 1060. De aanleiding voor de bouw van de kerk was om de overblijfselen van de heilige Marcus onder te brengen. Zijn overblijfselen waren in 826 door Venetianen geroofd uit Alexandrië.

Beroemd zijn de vier bronzen paarden waarmee de gevel versierd is. Buiten staat een replica van het origineel dat in het museum binnen te bewonderen is. De paardengroep is tijdens de Vierde Kruistocht uit Constantinopol geroofd.

De kerk heeft vijf koepels en is rijkelijk versierd. Het interieur is ook een bezoek waard. Binnenin is o.a. het Pala d'Oro te bewonderen, een altaarstuk met edelstenen, ook geroofd uit Constantinopol.

Als u het interieur van de kerk wilt bezoeken, let er dan op dat rugzakken binnenin niet zijn toegestaan. U zult niet de eerste zijn die na lang in de rij gestaan te hebben, wordt weggestuurd om uw rugzak op te bergen. Vlakbij de kerk is een gebouw waar u uw rugzak gratis kunt laten opbergen.

Overige topattracties in Venetië

Super deals

Clementoni panorama puzzel Venetië
Clementoni panorama puzzel Venetië
Een Clementoni panorama puzzel van Venetië met 1.00 stukjes.
Koop bij bol.com voor € 12,99
Jumbo puzzel Venice
Jumbo puzzel Venice
Deze puzzel van Venetië heeft 500 stukjes
Koop bij bol.com voor € 10,07
Panorama - Canal Grande Venetië
Panorama - Canal Grande Venetië
Een panoramapuzzel met 1000 stukjes.
Koop bij Amazon.de voor € 6,89
Schmidt Puzzel Panorama Rialtobrug
Schmidt Puzzel Panorama Rialtobrug
Lekker puzzelen met deze puzzel van Venetië.
Koop bij Amazon.de voor € 10,30
3D Cubic Fun puzzel Rialtobrug in Venetië
3D Cubic Fun puzzel Rialtobrug in Venetië
Bouw een 3D model van de Rialtobrug in Venetië.
Koop bij Amazon.de voor € 8,99