De Praagse Burcht in Praag is de grootste burcht ter wereld en het een oppervlakte van ongeveer 7,5 hectare. De originele burcht stamt uit 880. Omdat in de loop der tijd verschillende gebouwen zijn gebouwd, zijn er verschillende stijlen vertegenwoordigd: romaans, gotiek en classicisme.

De Praagse Burcht is gratis te bezoeken. Als je de gebouwen wilt bezoeken, dan dien je een toegangskaart te kopen. Er zijn verschillende combikaarten te koop.

Belangrijke gebouwen op de burcht zijn de Sint-Vituskathedraal, de Sint-Jorisbasiliek en het Koninklijk Paleis. Een andere bekende bezienswaardigheid is het Gouden Straatje.

De bouw van de Sint-Vituskathedraal begon in 1344 en heeft zo'n 600 jaar geduurd, waardoor er verschillende stijlen vertegenwoordigd zijn in deze kerk. Vergeet ook niet de toren van de kerk te beklimmen voor een mooi uitzicht.

Vanaf verschillende plekken in Praag heb je een mooi uitzicht op de burcht, bijvoorbeeld vanaf de Petrin uitkijktoren of vanaf de toren van het oude stadshuis op het oudestadsplein. Het mooiste uitzicht is gratis: namelijk vanaf Vysehrad. Voor het mooiste uitzicht ben je hier rond zonsondergang, wanneer de hemel boven de burcht langzaam rood kleurt.

Overige topattracties in Praag

Super deals

Dino Puzzel Charles Bridge (Karelsbrug)
Dino Puzzel Charles Bridge (Karelsbrug)
Een puzzel met 1000 stukjes.
Koop bij bol.com voor € 17,90
De vele bruggen van Praag
De vele bruggen van Praag
Canvas van 40x60 cm met foto print van de bruggen van Praag.
Koop bij bol.com voor € 28,95
Piatnik Praag
Piatnik Praag
Een puzzel met 1000 stukjes.
Koop bij bol.com voor € 46,51
Capitool reisgids Praag
Capitool reisgids Praag
Bezoek de mooiste plekjes van Praag met deze goede reisgids met uitneembare kaart.
Koop bij bol.com voor € 19,95