Het Koninklijk Paleis in Phnom Penh is de officiële woning van de koning van Cambodja. Het is halverwege de 19de eeuw gebouwd in de klassieke Khmer stijl. Qua stijl doet het denken aan Grand Palace in Bangkok. Een groot gedeelte van het paleiscomplex is te bezoeken, enkele delen zijn gesloten voor bezoekers.

Een paar belangrijke gebouwen op het terrein zijn: het paviljoen van Napoleon III, de troonhal en de koninklijk residentie.

Het paviljoen van Napoleon III stond oorspronkelijk in Egypte en was gebouwd voor zijn vrouw. Het is daar afgebroken en per schip naar Phnom Penh gestuurd als geschenk. Qua stijl wijkt het zodoende totaal af van de andere gebouwen.

De troonhal wordt gebruikt om diplomaten te ontvangen en voor de kroningen. De stijl van de troonhal is geïnspireerd door de stijl van de Bayon tempel.

De koninklijke residentie is halverwege de 20de eeuw gebouwd en is niet te bezoeken door bezoekers. Als de koning in Phnom Penh aanwezig is, dan geeft de koninklijke vlag op het gebouw dit aan.

Naast het Koninklijk Paleis ligt de Zilveren Pagode.

Overige topattracties in Phnom Penh

Super deals

Capitool reisgids Cambodja en Laos
Capitool reisgids Cambodja en Laos
De optimale voorbereiding voor uw reis naar Siem Reap en de rest van Cambodja.
Koop bij bol.com voor € 46,25
National Geographic reisgids Cambodja
National Geographic reisgids Cambodja
Bereid uw bezoek aan Phnom Penh en de rest van Cambodja voor het deze gids.
Koop bij bol.com voor € 44,08
Reizen door Laos en Cambodja
Reizen door Laos en Cambodja
Ebook geschreven door Dolf de Vries.
Koop bij bol.com voor € 5,99