Op de plek van het huidige Herenigingspaleis in Ho Chi Minhstad stond eerst het Norodompaleis. Dit paleis werd in de 19de eeuw gebouwd door de Fransen en werd gebruikt door de Franse gouverneurs (Vietnam was in die tijd een Franse kolonie). Nadat de Japanners de Fransen hadden verslagen in de Tweede Wereldoorlog gebruikten ze het als hun hoofdkwartier. Na de overgave van de Japanners hadden de Fransen weer de macht in Vietnam en gebruikten ze het paleis weer.

In 1954 na de nederlaag van de Fransen bij Dien Bien Phu werd Vietnam verdeeld in Noord- en Zuid-Vietnam. Ho Chi Minhstad (toen nog Saigon geheten) werd de hoofdstad van Zuid-Vietnam en de president van Zuid-Vietnam ging het paleis gebruiken.

In 1962 bombardeerden twee overgelopen Zuid-Vietnamese piloten het paleis. De schade was zo groot dat besloten werd een nieuw paleis te bouwen op dezelfde plek: het huidige paleis.

Het nieuwe paleis werd in 1966 geopend. Op 30 april 1975 stormde een tank van het Noord-Vietnamese leger door de hekken en soldaten arresteerden de president van Zuid-Vietnam. Kort hierna werd de Vietnamoorlog beëindigd. De naam van het paleis werd het gewijzigd in het Herenigingspaleis.

Tijdens een bezoek aan het paleis kunt u zien hoe de president van Zuid-Vietnam leefde. De vertrekken hebben nog het originele interieur uit de jaren 60 en 70. Ook kunt u de bunker bekijken die onder het paleis ligt.

Overige topattracties in Ho Chi Minhstad

Super deals

Wat & Hoe taalgids Vietnamees
Wat & Hoe taalgids Vietnamees
Handige talengids om u verstaanbaar te maken in Vietnam.
Koop bij bol.com voor € 9,50
Good Morning Vietnam
Good Morning Vietnam
Een comedy met Robin Williams.
Koop bij bol.com voor € 24,95
CD Miss Saigon
CD Miss Saigon
Een CD met de muziek van de musicial.
Koop bij bol.com voor € 12,99
Rondreis Vietnam noord-zuid + Cambodja
Rondreis Vietnam noord-zuid + Cambodja
Ontdek Cambodja met Angkor Wat en Vietnam.
Koop bij Kras voor € 2029,00
Lonely Planet Vietnam
Lonely Planet Vietnam
Een Engelstalige reisgids met de gebruikelijke goede kwaliteit van Lonely Planet.
Koop bij bol.com voor € 8,00