De Gouden Brug in Vietnam ligt in de buurt van Da Nang, in Ba Na Hills Sunworld, een attractiepark. De brug is in korte tijd een van de populairste attracties van Vietnam geworden, vooral vanwege de selfies die iedereen er wil maken.

Beroemd aan de brug zijn de handen waarop de brug rust. Deze lijken oud, maar dat is kunstmatig: de brug is in 2018 geopend.

Omdat de brug zo populair is, kan het er druk zijn. Om de ergste drukte te vermijden, is het af te raden om in het weekend te gaan en om zo vroeg mogelijk te gaan. Het beste is om de eerste kabelbaan naar boven te nemen. Kijk van te voren hoe laat dit is, waarschijnlijk zal dat rond 7 uur 's ochtends zijn.

Je kunt met eigen vervoer naar de brug, maar je kunt ook een taxi boeken of een tour doen. Als je een tour boekt, dan heb je waarschijnlijk niet de mogelijkheid om als eerste de kabelbaan te nemen.

Na het zien van de brug kun je de rest van het attractiepark zien. Dit is niet heel bijzonder, maar het toegangsbewijs dat je moet kopen om de brug te bezoeken, is voor het hele attractiepark, dus het loont de moeite om de rest ook te bekijken. Het is apart om een nagebouwd Frans dorp te zien in Vietnam, inclusief kathedraal en kasteel.

Overige topattracties in Da Nang

Super deals

Lonely Planet Vietnam
Lonely Planet Vietnam
Een Engelstalige reisgids met de gebruikelijke goede kwaliteit van Lonely Planet.
Koop bij bol.com voor € 13,75
Wat & Hoe taalgids Vietnamees
Wat & Hoe taalgids Vietnamees
Handige talengids om u verstaanbaar te maken in Vietnam.
Koop bij Amazon.de voor € 20,63