Brugge is een stad in West-Vlaanderen. Het is ook de hoofstad van deze Belgische provincie. De naam Brugge komt het eerst voor in de 9de eeuw, maar al in tweede eeuw na Christus was er een nederzetting. De stad groeide door de haven en de 14de eeuw was de gouden eeuw voor Brugge, mede doordat het de residentiestad was van het Bourgondische vorstenhuis. Eind 15de eeuw raakte de stad in verval toen de vorsten uit de stad trokken en Antwerpen de positie van handelsmetropool overnam. De periode van verval duurde lang, ook omdat de industriële revolutie in Brugge niet leidde tot de vestiging van veel fabrieken.

De bouw van de zeehaven in Zeebrugge aan het einde van de 19de eeuw zorgde voor een economische opleving. De roman Bruges-la-Morte die een verarmde en mysterieuze stad beschreef, leidde tot nieuwe belangstelling voor Brugge. De tentoonstelling van Vlaamse primitieven in 1902 was het begin van een toeristische opleving, die nog steeds voort duurt.

Met haar historische centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, trekt Brugge vele toeristen. Bekende bezienswaardigheden zijn o.a. de Grote Markt, de Belfort van Brugge en de Basiliek van het Heilig Bloed.

Topattracties

Boeken

Time to momo Brugge
Time to momo Brugge
Geniet 100% van uw stedentrip met deze gids.
Koop bij bol.com voor € 20,75

Opmerkingen

Heeft u recent Brugge bezocht en heeft u tips voor andere bezoekers? Of misschien heeft u een vraag over Brugge? Laat dan uw opmerkingen hier achter.

Super deals

Time to momo Brugge
Time to momo Brugge
Geniet 100% van uw stedentrip met deze gids.
Koop bij bol.com voor € 20,75